Boka lektionsbesök

Om ni skulle vilja komma på besök på arkivet så är ni mer än välkomna! Vi finns på Arkivvägen 1 i Östersund och tar gärna emot er. Här kan ni får en arkivintroduktion där vi går ned i arkiven, undersöker historiska dokument och funderar över frågor kring dessa. Ni kan också få en uppstart för något av de skolprogram eller teman som vi erbjuder. Dessa kan ni sedan arbeta vidare med på egen hand när ni kommer tillbaka till skolan. 

Vi har som ambition att två gånger om året åka till skolor i länet som ligger långt från Östersund, så att alla verkligen har möjlighet att ta del av vår verksamhet. Det går naturligtvis också bra att vi bokar ett besök via Teams.

Ni kanske har egna idéer på material eller upplägg som ni skulle vilja få hjälp med att utforma tillsammans med oss. Tveka då inte över att höra av er!

För att boka ett klassbesök, en arkivpedagog eller om ni har frågor kring något rörande våra skolprogram eller vårt material så kontaktar ni oss på mail: info[at]arkivetiostersund.se eller telefon 010 – 476 89 25.

Alla skolbesök via oss är kostnadsfria!