Till dig som lärare

 

 

Till läraren Föreningsarkivet i Jämtlands län och Riksarkivet/Landsarkivet i Östersund är spännande resurser för skolor, studieförbund och andra lärande institutioner.  Vi hoppas att du som lärare får stöd till din undervisning genom den här sidan, och att både du och eleverna kan inspireras till att arbeta med material från arkiven. Sidan bygger på dokument och material som finns bevarade i våra arkiv. Alla exempel är hämtade ur levande livet och bevis på saker som hänt. Det handlar ofta om lokala personer och händelser.

Det går också att besöka oss. Vi erbjuder en rad olika pedagogiska program för alla åldrar. Har du egna idéer kring vad ni vill jobba med, kontakta gärna oss! Vi tar gärna emot synpunkter och undringar på och kring materialet. Kanske har du också förslag på förbättringar eller nya teman? För mer information se arkivetiostersund.se

Vill du läsa mer om hur en digital lärmiljö som arkivochlärande.se  kan vara resurs i arbetet med källkritik?  Cathrin Backman Löfgren skrev en avhandling ”Källkritik i praktiken – lättare sagt än gjort”.